بعد از یه روز کاری سخت، نوشیدن یه استکان چای خوش طمع می تونه خستگی اون روز رو رفع کنه. از گذشتههای دور چای نوشیدنی محبوب ایرانیان بوده و این محبوبیت همچنان پابرجاست.
حالا برای اینکه لذت بیشتری از نوشیدن چای ببریم و طمعهای متفاوتی هم تجربه میشه اون رو با گیاهان مختلفی مخلوط کنیم. اما این که چای را به چه گیاهی مخلوط کنیم هم روی مزه اون اثر داره و هم روی خواصش.
در ادامه این مقاله تعدادی از بهترین طمع دهنده های چای رو بهتون معرفی میکنم. امتحان کنید و از مزه فوقالعاده اون لذت ببرید.
هل، یکی از بهترین طمع دهنده های چای
دانههای سبز کوچکی که عطر فوقالعادهای دارند. ترکیب هل با چای میتونه یه معجره باشه، معجرهای برای روح و جسم شما. هل رو هم میشه بهصورت پودر شده تهیه کرد و هم بهصورت دانههای سالم. اما برای مخلوط شدن با چای، بهتر بهصورت دانه به قوری چای اضافه بشه.
مزیت استفاده از هل در چای
طبع دانههای هل گرم، به همین خاطر:
- به تقویت معده و روده کمک می کنه
- باعث بیشتر شدن اشتها میشه
- هضم غذا رو بهتر می کنه
- ترشح اسید معده را کنترل می کنه.
- نفخ شکم رو رفع می کنه
راستی اگه حالت تهوع پیدا کردین و یا به خاطر استرس و فشار کاری بالا احساس خستگی مفرط دارید.یکی از بهترین طمع دهنده های چای که می تونه کمکتن کنه انرژی بیتری داشته باشید حالت توع شما رو کم کنه هل هستش.
راستی از اینجا می تونید انواع چای هل دار و رو از دیجی کالا بخرید. و یا اینکه از اینجا هل بخرید و با چای سیاه که در منزل دارید مخلوط کنید
دارچین سوغاتی از سریلانکا
فقط کافیه چند تا چوب کوچک دارچین به قوری چایی اضافه کنید تا عطر فوقالعاده دارچین فضا را پر کنه. این چای خوش عطر، خواص زیادی هم داره. همین عطر دارچین خودش آرامشبخش و میتونه از تنش بدن کم کنه.
استفاده از دارچین در چای
طبع دارچین گرم، پس باعث میشه تا
- سوخت و ساز بدن بیشتر بشه، به همین خاطر به کاهش وزن کمک می کنه
- عطر دارچین نیاز بدن به قند رو کم میکنه برای همین در جلوگیری از چاقی و اضافه وزن بدن موثره
- مقدار زیادی پتاسیم داره، در کنترل فشار خون بالا اثر گذاره
- به ایجاد تعادل در قند خون کمک میکنه
به طور کلی میشه گفت یکی از بهترین طمع دهنده های چای برای افرادی که مشکل دیابت دارند دارچین هست. البته توصیه شده در مصرف دارچین نباید زیاده روی کرد چون ممکنه روی کبد شما اثر منفی بزاره.در مقابل اما میشه از همین چای به جای انواع قرص های بی نام و نشانی استفاده کرد که امروزه برای لاغری تبلیغ میشه.
غنچههای گل محمدی
اگر همراه چای در حال دم کشیدن چند عدد غنچه گل محمدی هم به آن اضافه کنید. عطری بهشتی فضا را پر میکند. عطری آرامشبخش که یادآور گلستانی از گل است.
این غنچههای خوشرنگ و کوچک دارای خواص فوقالعادهای هستند که میتوان با مصرف آنها همراه با چای از آن خواص هم بهره برد.
مزیتهای استفاده از گل محمدی
غنچههای گل محمدی هم دارای طبع گرم هستند و تقریباً فاقد کالری.
- به رفع عفونت در بدن و کمتر شدن التهابات پوستی کمک میکند
- نفخ و درد معده را کاهش میدهد
- به کمتر شدن درد های مربوط به قاعدگی در خانم ها کمک میکند
- تب بدن را کم میکند و از تشدید عفونت در بدن هم جلوگیری میکند.
- در پاکسازی میکروبهای مضر روده هم مؤثر است.
غنچه های گل محمدی یکی از بهترین طمع دهنده های چای هست یه خصوص برای وقتایی که بی خواب شدید یا در طول روز فشارهایعصبی زیادی رو تجربه کرده باشید.
این ترکیب به شما کمک میکنه در کمال آرامش خواب خوبی رو تجربه کنید.
گلاب
مصرف گلاب همراه چای خواص همچون غنچههای گل محمدی در چای دارد. یکی از معروفترین خواص گلاب ضدالتهابی بودن آن است. به همین خاطر میتواند به کمتر شدن چربی پوست و کاهش آکنه پوستی کمک کند.
مزایای استفاده از گلاب همراه با چای سیاه
علاوه بر مزایای گفته شده، با توجه به این که گلاب طبع گرمی دارد میتواند
- گلاب شادیبخش است
- به بهبود مشکلات گوارشی کمک میکند.
- دارای آنتیاکسیدان است و میتواند در ایمنیزایی بدن مؤثر باشد.
- یک ضد استرس قوی است و کمک میکند تا خواب راحتی داشته باشید.
- یک آنتیبیوتیک طبیعی است که مواقع سرماخوردگی به بدن کمک میکند
گلاب از تقطیر گلهای محمدی به دست میآید پس خواص آن را هم دارد. اما نکته مهمی که وجود دارد این است که نباید گلاب را بیش از یک سال نگهداشت چون کیفیت خود را از دست میدهد. دقت کنید حتماً گلاب را در یخچال و داخل ظرفهای شیشهای نگهداری کنید.
نعنا
نعنا گیاهی باطراوت و خنک است برای همین برای رفع بوی بددهان استفاده میشود. همین خاصیت خنکی و پاکسازی نعنا باعث شده تا از آن در ساخت انواع خمیردندان استفاده شود.
استفاده ار نعنا به عنوان یکی از بهترین طمع دهنده های چای احساسا طراوت و خنکی رو به چای سیاه شما اضافه می کنه و این می تونه برای شما انرژی بخش باشد.
استفاده از نعنا به عنوان بهترین طمع دهنده های چای
طبع نعنا گرم و خشک و میتواند در موارد زیر مؤثر باشد:
- هضم غذا را آسانتر میکند.
- مصرف نعنا در چای میتواند در رفع آلرژیهای تنفسی هم تأثیر داشته باشد.
- برای تقویت کبد هم بسیار مؤثر است.
زنجبیل تازه: سوغات هند
عرق کردن یکی از راههای بدن برای دفع سموم مختلف، حالا با اضافهکردن زنجبیل تازه به چای چای سیاه میزان تعریق بدن شما بیشتر میشه چون چای شما تند و تیز میشه. بهخاطر همین ویژگی یکی از نوشیدنیهای پر طرفدار هنگام سرماخوردگی، آنفولانزا، گلودرد، همین چای است.
مزایای استفاده از زنجبیل در چای
طبع زنجبیل گرم است و خواص متعددی دارد از جمله:
- در کنترل فشارخون و جلوگیری از بیماریهای قلبی و عروقی مؤثر است.
- رفع نفخ و جلوگیری از دردهای معده
- در کاهش مشکلات ریه کمک میکند.
- در بهبود سرفه و کمتر شدن آلرژی و عطسه هم مؤثر است.
- کمک به کاهش وزن
از قرنها پیش مردم هند از این گیاه زرد و خوشعطر بهعنوان دارو برای درمان دردهای بسیاری استفاده میکردند. میتوان از این گیاه مقوی هم بهصورت تازه و هم خشک شده و یا حتی پودر شده هم استفاده کرد.
بهارنارنج: آرامش هدیه داده شده از طبیعت
شکوفه بهارنارنج عطر خاصی دارد که بهمحض استشمام آن وجود آدمی را آرامش محض فرامیگیرد. درواقع این مهمترین خاصیت بهارنارنج است.
خواص استفاده از بهارنارنج همراه با چای سیاه
بهارنارنج دارای طبع گرم و خشک است و میتواند در موارد متعددی مؤثر باشد از جمله:
- آرامشبخش قوی
- در رفع اختلالات خواب مؤثر است
- نشاطآور است، پس در رفع افسردگی هم کمک میکند.
- در بهبود عملکرد دستگاه گوارش و دفع سنگ کلیه هم اثرگذار است.
- به کاهش سردردهای میگرنی هم کمک میکند
اما نکته جالب درباره بهارنارنج اشتهاآور بودن آن است. درواقع با مصرف چای مخلوط با بهارنارنج اشتهای شما بیشتر شده و همچنین در تنظیم ضربان قلب هم مؤثر است.
زعفران: سوغات محبوب ایران
و اما زعفران یکی از محبوبترین ادویهها در جهان که از گذشته موردعلاقه و استفاده بسیاری از مردم بوده است. ترکیبشدن زعفران با چای سیاه به ذائقه مصرفکنندگان ایرانی بسیار خوشایند است و میشه گفت این ترکیب یکی از بهترین طمع دهنده های چای هست.
فواید استفاده از زعفران در چای
- یک ضد اضطراب و داروی طبیعی برای رفع افسردگی است.
- درمان نفخ معده
- تقویت قوای جنسی
- کمک به قلب
- با نوشیدن چای زعفران بسیاری از مشکلات مربوط به قاعدگی در بانوان حل میشود.
- در جلوگیری از سرطان مؤثر است
- یک اشتهاآور طبیعی است که به هضم غذا هم کمک میکند.
علاوه بر این زعفران دارای یک نشاطآور طبیعی و بسیار معروف است که با مصرف آن احساس سرخوشی و شادابی لذت بخشی را تجربه میکنید.
لیمو: منبع بزرگی از ویتامین C
لیمو علاوه بر این که سرشار از ویتامین سی است. غنی از انواع آنتیاکسیدانها هم هست. برای همین هم در جلوگیری و درمان بیماریهای بسیاری میتواند نقش مؤثر و مفیدی داشته باشد.
خواص لیمو در چای
- مؤثر در جلوگیری از لخته شدن خون
- جلوگیری از ایجاد مشکلات تنفسی
- کاهش بیماریهای قلبی و ریوی
- کمک به کنترل فشارخون
- جلوگیری در پیری زودرس پوست
- تسریع در درمان عفونت
در واقع میتوان چای سیاه مخلوط با لیمو را یکی از بهترین انتخابها در فصل سرد سال دانست. این چای به شما برای درمان سرماخوردگی، آنفولانزا هم کمک میکند.
کاکوتی
کاکوتی هم خانواده نعنا است و بهترین طمع دهنده های چای، از کاکوتی برای متعادل کردن طبع دوغ هم استفاده می شه. هم خاصیت دارویی داره وهم خاصیت غذایی دارد.
مزیت استفاده از کاکوتی در چای
کاکوتی طبع گرم و خشک دارد و دارای خواصی است از جمله:
- یک ضد درد طبیعی است
- به حفظ آهن غذا کمک میکند
- مقوی معده است
- در ضدعفونی مجاری تنفسی مؤثر است
- باعث تقویت روده میشود
سخن آخر
حالا شما با 10 تا از بهترین طمع دهنده های چای آشنا شدید. با کمک این ترکیب ها طعم و مزه بهتری از چای رو درک کنید. برام جالبه بدونم کدوم طمع رو دوست دارید یا از کدوم ترکیبها خوشتون میاد.
به نظرم حتماً از این ترکیبها استفاده کنید و علاوه بر عطر و مزه جدید، خواص فوقالعاده اون رو هم استفاده کنید. اکثر ترکیبهایی که در بالا اشاره شده طبع گرم دارند و برای معده مقوی هستند برای همین می تونن انتخابهای خوبی به خصوص برای زمستان و فصل سرما باشند.
راستی شما چاییتون رو چطور مصرف میکنید، شما هم از ترکیبهای بالا استفاده میکنید؟
فراموش نکنید که نباید در مصرف هیچ کدوم از این ترکیبها نباید زیادهروی کرد که زیادهرویها می تونه اثرات جبرانناپذیری داشته باشه.
جدول خلاصه
ماده طبیعی ترکیب شده | خواص ایجادکننده |
هل | انرژیزا، کنترل ترشح اسید معده، بادشکن |
دارچین | آرامشبخش، بهبود دیابت، کنترل قند خون، غنی از پتاسیم |
گل محمدی | آرامشبخش، بهبود کیفیت خواب |
گلاب | کاهش چربی پوست، کمتر شدن جوشها، ایجاد خواص ضدالتهابی |
نعنا | کمتر شدن رشد موهای زاید، خوشبو شدن دهان، خروج انرژیهای زاید بدن |
زنجبیل | افزایش تعریق، خروج سموم بدن، کنترل فشارخون، کمک به بهبود بیماریهای قلب و عروق |
بهارنارنج | رفع مشکل بیخوابی، آرامشبخش، کاهش اضطراب، اشتهاآور، بهبود ضربان قلب |
زعفران | آرامشبخش، نشاطآور، هضم بهتر غذا، کمک به رفع بیخوابی، سرفه، آسم. |
لیمو | ایجاد خواص آنتیاکسیدانی، ضدسرطان، منبع ویتامین سی، |
کاکوتی | تقویت روده، ضدعفونیکننده مجاری تنفسی |
بدون دیدگاه