مطالعات جدید انجامگرفته توسط دانشمندان نشاندهنده تاثیر مثبت موسیقی بر بهبود پردازش مغزی نوزادان 9 ماهه و ایجاد اصوات جدید از طرف آنها است.
مطالعات جدید نشان میدهد تجربه یک الگوی موزون موسیقی میتواند توانایی تشخیص و پیشبینی الگوهای ریتمیک در گفتار را بهبود دهد.
درک این الگوها برای کودکان و نوزادان یک مهارت شناختی مهم است که یادگیری آن در اوایل زندگی میتواند تأثیرات مثبت طولانیمدتی بر یادگیری انها داشته باشد.
زبان هم مانند موسیقی دارای الگوهای ریتمیک مشخص و قوی است. هجاهای موجود در گفتار افراد کمک میکند تا شنوندگان صدای گفتارهای متفاوت را از هم تشخیص دهند.
دقیقاً همین توانایی در تشخیص گفتار افراد مختلف است که به نوزاد کمک میکند تا توانایی صحبتکردن را کسب کند.
محققان در مؤسسه I-LABS برای تشخیص میزان تاثیر مثبت موسیقی بر یادگیری ریتم گفتاری نوزادان، آزمایشی را به شرح زیر طراحی کردند.
طی یک ماه، 39 نوزاد به همراه والدین خود در 12 جلسه 15 دقیقهای شرکت کردند. این نوزادان در گروههای 2 تا 3 نفره همراه با والدین خود قرار گرفتند.
20 نوزاد در گروه موسیقی قرار گرفتند، در این گروه یک نفر آزمایشگر با کمک ضربهزدن بهموقع و ایجاد صوت به نوزادان و والدینشان کمک میکند تا فعالیت موردنظر را انجام دهند.
19 نوزاد دیگر در گروه کنترل مشغول به انجام فعالیتهایی شدند که نیاز به موسیقی نداشت مثل بازی با انواع اسباببازی و یا بازی با اشیایی که به موسیقی نیازی نداشتند.
در هر دو گروه نوزادان تجربیات متفاوتی درباره فعالیتهای اجتماعی کسب کردند. آموزشهای هر دو گروه به یادگیری آنها در آینده کمک میکند. اما برای فهمیدن تفاوت ویژه بین دو گروه، والدین نوزادان بعد از یک هفته دوباره به آزمایشگاه مراجعه کردند.
در مراجعه مجدد والدین، محققان به بررسی اسکن مغز نوزادان پرداختند با این تفاوت که هنگام نشستن آنها در دستگاه مجموعهای از موسیقی و صداهای گفتاری مختلفی برای آنها پخش شد که گهگاه دچار اختلال ب. نوزادان گروه موسیقی بهراحتی این اختلال را تشخیص داده و نسبت به آن واکنش نشان میدادند.
این آزمایشها نشان داد شرکت در جلسات بازی موسیقی میتواند توانایی نوزادان را در تشخیص الگوهای صداها بهبود بخشد.
این تحقیق نشان داد که تاثیر درگیرشدن با موسیقی از خود موسیقی مهمتر است.
بدون دیدگاه